Agenda

26 maart 2017

Kick-off Cultureel Seizoen

Blokstallen 3 – Bergen op Zoom

Culturele en maatschappelijke organisaties presenteren zich aan het publiek.
In en om Blokstallen 3 staan podia en marktkramen waar allerlei verenigingen zullen optreden of hun activiteiten promoten.

27 april 2017

Koningsdag

Bergen op Zoom

Het is inmiddels een begrip aan het worden. De kraam van Mea Dulcea op de vrijmarkt van Bergen op Zoom. De kraam is te vinden bij de ingang van het Markiezenhof in de Steenbergsestraat. Met de verkoop van “Bergse” artikelen proberen we geld in te zamelen om daarmee onze concerten en optredens te bekostigen.

14 t/m 20 mei 2017

Anjercollecte
Prins Bernhard Cultuurfonds

Bergen op Zoom

De Anjeractie is de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De collecteweek voor cultuur en natuur in Nederland is van 14 tot en met 20 mei 2017. De collectanten zijn leden van plaatselijke culturele verenigingen/stichtingen en betrokken burgers die graag iets extra’s doen voor cultuur in de regio!

Vrouwenkoor Mea Dulcea zet zich al jaren in voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. In de week van 14 t/m 20 mei gaan onze leden weer op pad met de collectebussen in de gemeente Bergen op Zoom.
De helft van het opgehaalde geld is voor onze eigen clubkas, de overige 50% gaat naar cultuur en natuur in de regio.

Steun en doneer aan cultuur uw buurt!

9 juli 2017

Mis

Sint-Salvatorskathedraal
Brugge – België
10.30 uur

Op zondagmorgen 9 juli hebben wij de eer om de mis te zingen in de Sint-Salvatorskathedraal in Brugge

De Sint-Salvatorskathedraal is Brugges oudste parochiekerk (12de-15de eeuw) en bezit onder meer een doksaal met orgel, middeleeuwse graven, Brusselse wandtapijten en een rijke collectie Vlaamse schilderkunst (14de-18de eeuw). De schatkamer van de kathedraal herbergt onder andere schilderijen van Vlaamse primitieven, zoals Dirk Bouts en Hugo van der Goes.

10 september 2017

Kunsten in de Monumenten

Bergen op Zoom

Kunsten in de Monumenten is een festival vol historie en hedendaagse cultuur dat onderdeel is van de landelijke Open Monumentendag. Tijdens het festival wordt een breed scala van grote en kleine culturele activiteiten geboden en zullen vele cultuuruitingen in Bergen op Zoom te zien en te beleven zijn. Erfgoed, muziek, theater, dans en kunst komen hier samen. Het thema van Kunsten in de Monumenten sluit ieder jaar aan bij het landelijk thema.
Kijk voor meer informatie op: www.kunstenindemonumenten.nl
Mea Dulcea zal ook in 2017 in een van de prachtige monumenten die Bergen op Zoom rijk is te horen zijn.
De toegang tot de optredens en monumenten is gratis.
Nadere informatie over datum en tijdstippen volgen.

10 december 2017

Winterconcert

Groot Arsenaal
Rijtuigenweg 44
Bergen op Zoom

Op zondagmiddag 10 december 2017 geeft vrouwenkoor Mea Dulcea een Winterconcert in het Groot Arsenaal te Bergen op Zoom. Mea Dulcea bestaat 55 jaar en wil dit lustrumjaar afsluiten met een afwisselend en sfeervol optreden. Aan dit concert werkt celliste Marlon Dek en ook een aantal projectzangeressen mee. Ted van der Heijdt zal het geheel dirigeren en de pianobegeleiding verzorgen.
Het Winterconcert op 10 december begint om 16.00 uur in het Groot Arsenaal, Rijtuigweg 44 te Bergen op Zoom. De toegangsprijs is € 10,- per persoon inclusief 1 consumptie. Kinderen onder de 12 jaar betalen een gereduceerde prijs van 5 euro. Kaarten zijn per email te reserveren via info@meadulcea.nl of verkrijgbaar op de dag zelf aan de zaal van het Groot Arsenaal.

december 2017

Kerstconcert met
Mannenkoor Fortissimo

Bergen op Zoom

Het is inmiddels een ware traditie, het gezamenlijke Kerstconcert van Mannenkoor Fortissimo en Vrouwenkoor Mea Dulcea in de Kapel van ’t Ketrientje, zoals het voormalige verzorgingshuis St. Catharina in de Bergse volksmond ook wel genoemd wordt. Voor ons ieder jaar een feest om een aantal Kerstliederen samen met de mannen te mogen zingen. Van oudsher zijn onze koren met elkaar verbonden geweest (zie pagina geschiedenis).
Ook dit jaar zingen we weer samen met Fortissimo mooie kerstliederen. De exacte datum van het concert volgt nog.