Bericht lezen

Najaarsconcert Mea Dulcea 6 oktober Ontmoetingskerk

In Concert,

Op zondagmiddag 6 oktober 15.00 uur geeft vrouwenkoor Mea Dulcea een Najaarsconcert in de Ontmoetingskerk te Bergen op Zoom. Dit keer staat de muziek uit de Late Romantiek centraal. Aan dit concert werkt ook de getalenteerde, pas afgestudeerde alt-saxofoniste Naomi Perquin mee. Ted van der Heijdt zal het geheel dirigeren en de pianobegeleiding verzorgen.

Wat kunt u verwachten? Er staan veel laatromantische stukken op het programma zoals liederen van Gabriel Fauré waaronder ‘Les Berceaux’ met een heerlijk schommelend ritme. Ook valt het vijfstemmige ‘Toi, le coeur de la rose’ van Maurice Ravel te beluisteren. Mea Dulcea zingt ook lied van een van de weinige vrouwelijke componisten uit de 19e eeuw: Fanny Mendelssohn-Hensel. Kortom, voldoende muziek om eens lekker tot rust te komen en weg te dromen.

Wakker worden kan weer bij mooie ‘Sunset’ van Carson Cooman (geb. 1982) met een indringende rol voor de vleugelpiano. Ook het instrumentale ‘Two Fantastics’ van Jenö Takács (1902-2005) voor vleugel en saxofoon zal uw aandacht weer opeisen.

Het Najaarsconcert van Mea Dulcea op zondag 6 oktober begint om 15.00 uur in de Ontmoetingskerk, Bolwerk-Zuid 134 te Bergen op Zoom. De toegangsprijs is € 12,- per persoon inclusief 1 consumptie na afloop. Kinderen onder de 12 jaar betalen een gereduceerde prijs van 6 euro. Kaarten zijn te reserveren via info@meadulcea.nl of verkrijgbaar op de dag zelf aan de zaal.

Bericht lezen

Mea Dulcea brengt 2 oktober live haar stem uit voor Hart & Ziellijst

In Radio,

Op woensdagavond 2 oktober ergens tussen 19.20 en 19.45 uur is Mea Dulcea live te horen op NPO-Radio 4 in het kader van de Hart & Ziellijst. De Hart & Ziellijst van NPO Radio 4 is nog het beste te vergelijken met de Top 2000 voor de klassieke muziek. Dit jaar gaat NPO-Radio 4 presentatoren met een bus het land in om een aantal stemmen op te halen bij muziekgezelschappen. Op woensdag 2 oktober zijn de presentatoren in Brabant en komen ze ’s avonds ook bij Mea Dulcea langs.

Mea Dulcea brengt haar stem uit op een lied van een van de weinige vrouwelijke componisten uit de negentiende eeuw: Fanny Mendelssohn-Hensel. Zij is de zus van componist Felix Mendelssohn maar lang niet zo beroemd. Mea Dulcea heeft haar lied “Wandl’ich in dem Wald“ genomineerd voor de Hart & Ziellijst. Tussen 19.20 en 19.45 uur laat presentator Lex Bohlmeijer van NPO-Radio 4 een live-sfeerimpressie van het koor horen en een toelichting geven op de keuze voor het lied van Fanny Mendelsohn. Het geheel duurt ongeveer 5 minuten en wordt live uitgezonden.

Mocht u meer van vrouwenkoor Mea Dulcea willen horen: op zondagmiddag 6 oktober 15 uur geeft Mea Dulcea een Najaarsconcert in de Ontmoetingskerk. Het lied van Fanny Mendelsohn-Hensel zal dan ook te horen zijn.

Bericht lezen

Winterconcert op 10 december in Het Groot Arsenaal

In Uncategorized,

Mea Dulcea bestaat 55 jaar
Winterconcert op 10 december in Het Groot Arsenaal

Op zondagmiddag 10 december 2017 geeft vrouwenkoor Mea Dulcea een Winterconcert in het Groot Arsenaal te Bergen op Zoom. Mea Dulcea bestaat 55 jaar en wil dit lustrumjaar afsluiten met een afwisselend en sfeervol optreden. Aan dit concert werkt celliste Marlon Dek en ook een aantal projectzangeressen mee. Ted van der Heijdt zal het geheel dirigeren en de pianobegeleiding verzorgen.

Wat kunt u verwachten? Speciaal voor dit Winterconcert heeft Mea Dulcea tijdelijk uitbreiding van haar koor gezocht. Zo’n 12 (jonge) vrouwen en meiden zullen een aantal stukken mee zingen. Het zal gaan om o.a. de popsong ‘Winter Song’ van singer-songwriter Sara Bareilles & Ingrid Michaelson en ‘Snow Angel’ (deel 5) van Sarah Quartel onder begeleiding van cello en piano. Zo kan een nieuwe generatie kennis maken met het plezier van het meerstemmig zingen van hedendaagse muziek met een klassiek tintje.

Verder zal Mea Dulcea nog meer muziek uit de 20ste en 21ste eeuw brengen zoals ‘Beau Soir’ en ‘Coeur de la Rose’ van Claude Debussy en ‘Tundra’ van de hedendaagse Noorse componist Ola Gjeilo. Daarnaast zullen instrumentale stukken met cello en piano te horen zijn. Het geheel zal worden opgeluisterd met de projectie van toepasselijke sfeerbeelden. Ook de zaal zal in winterse sfeer worden aangekleed.

Het Winterconcert op 10 december begint om 16.00 uur in het Groot Arsenaal, Rijtuigweg 44 te Bergen op Zoom. De toegangsprijs is € 10,- per persoon inclusief 1 consumptie. Kinderen onder de 12 jaar betalen een gereduceerde prijs van 5 euro. Kaarten zijn per email te reserveren via info@meadulcea.nl of verkrijgbaar op de dag zelf aan de zaal van het Groot Arsenaal.

Bericht lezen

Zing met ons mee!

In Concert,

Winterconcert

Op zondagmiddag 10 december 2017 om 16.00 uur geeft Mea Dulcea een sfeervol Winterconcert in het Groot Arsenaal te Bergen op Zoom. Speciaal voor dit Winterconcert geeft Mea Dulcea de mogelijkheid aan (jonge) vrouwen en meiden (12+) om een drietal nummers mee te zingen. Het zal o.a. gaan om ‘Winter Song’ van Sara Bareilles en Ingrid Michaelson en ‘Snow Angel‘ (deel 5) van Sarah Quartel onder begeleiding van een cellist. Onze koordirigent Ted van der Heijdt zal ook de pianobegeleiding verzorgen. Verder worden tijdens het optreden winterse sfeerbeelden geprojecteerd. Uiteraard zal de warme chocolademelk niet ontbreken!

Meiden en (jonge) vrouwen die geïnteresseerd om mee tijdens dit winterconcert mee te zingen kunnen zich opgeven via info@meadulcea.nl of via onze koorleden. De repetities zijn op 1, 8, 15, 22, 29 november en op 6 december van 19.00 tot 20.00 uur op onze repetitielocatie: de aula van de Driemaster, Maaslaan 10 te Bergen op Zoom.

Bericht lezen

Openbare repetitie op woensdagavond 5 oktober 2016

In Repetitie,

Mea Dulcea zoekt nieuwe leden

Mea Dulcea bestaat nu uit 27 enthousiaste vrouwen in de leeftijd van 25 tot 60 jaar. En daar kunnen er nog wel wat bij! We zingen klassiek, maar ook veel muziek van hedendaagse componisten. Onze dirigent Ted van der Heijdt slaagt er steeds weer in om voor ons nieuwe muziek voor meerstemmig vrouwenkoor te vinden. Naast bijzondere muziek biedt Mea Dulcea ook gezelligheid. Regelmatig gaan we op stap en zingen bijvoorbeeld bij het Open Monumentenweekend, bij Middelburg Volkoren, div. kerstconcerten met andere koren of gaan een weekend weg te om op te treden in het buitenland.

Wie zoeken wij?
We zoeken nieuwe zangeressen voor onze vier stemgroepen (eerste & tweede sopranen en eerste & tweede alten). Van bladmuziek kunnen zingen is niet noodzakelijk, wel een zuivere stem en gehoor. Na een aantal repetities te hebben meegezongen, neemt de dirigent een stemtest af. Mea Dulcea is een vereniging en het lidmaatschap bedraagt € 15 per maand.

Wat hebben wij te bieden?
De liefde voor muziek én gezelligheid zijn onze belangrijkste kenmerken. We zijn ook een ondernemend koor. Naast onze wekelijkse repetities op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur verzorgen wij regelmatig (buitenlandse) optredens, we staan ieder jaar met een kraampje op Koningsdag voor de verkoop van eigen creatieve spullen, we houden ieder jaar onze afsluitende BBQ en Ceciliafeest, we zijn actief op social media….Kortom, Mea Dulcea is de moeite waard om kennis mee te maken als je van zingen houdt!

Hoe kom je met ons in contact?
Wil je meezingen of gewoon eens komen luisteren? Stuur een mailtje naar info@meadulcea.nl, of kom op onze openbare repetitie op woensdagavond 5 oktober om half 8 in het schoolgebouw van De Driemaster aan de Maaslaan te Bergen op Zoom. We beginnen dan met het opfrissen van ons kerstrepertoire en repeteren o.a. een kerstlied van Claude Débussy. Je kunt ons ook volgen op Facebook en twitter: @meadulcea. Hopelijk tot ziens!