Bericht lezen

Het Wij-zijn-weer-terug-concert

In Concert,

De kop is eraf! Fijn om afgelopen zondagmiddag weer voor een echt publiek te hebben kunnen zingen. Mea Dulcea kijkt terug op een geslaagd Wij-zijn-weer-terug-concert samen met het Roosendaals Kamerkoor. Beide koren werden gedirigeerd en begeleid op de piano door Ted van der Heijdt. Als u erbij was: nog bedankt voor uw komst! Hopelijk weer tot gauw!

Bericht lezen

Mea Dulcea zoekt nieuwe leden en geeft concert

In Concert,

Nu ook amateurkoren weer volop mogen zingen, is er plek voor nieuwe leden bij Vrouwenkoor Mea Dulcea uit Bergen op Zoom. Mea Dulcea bestaat uit 26 enthousiaste vrouwen in de leeftijd van 30 tot 65 jaar. En daar kunnen er nog wel meer bij! Wilt u Mea Dulcea eerst eens live horen? Op zondagmiddag 17 oktober 14 uur geeft het vrouwenkoor een concert samen met het Roosendaals Kamerkoor in de OLV kerk, Kade 23 te Roosendaal. Toegang is € 7,50 p.p. Een coronapas is verplicht.

Wat kunt u verwachten?

Afgelopen coronaperiode is hard gewerkt aan nieuw repertoire. De vrouwen van Mea Dulcea zingen vooral muziek van hedendaagse componisten en af en toe klassiek. Dirigent Ted van der Heijdt slaagt er steeds weer in om nieuwe muziek voor meerstemmig vrouwenkoor te vinden.

Wie zoeken wij?

Mea Dulcea zoekt nieuwe zangeressen voor haar vier stemgroepen (1e & 2e sopranen en 1e & 2e alten). Van bladmuziek kunnen zingen is niet noodzakelijk, wel een zuivere stem en goed gehoor. Na een aantal repetities te hebben meegezongen, neemt de dirigent een stemtest af. Mea Dulcea repeteert ieder woensdagavond 19.30-21.30 uur in de aula van De Driemaster, Maaslaan 10 te Bergen op Zoom. Naast het zingen van bijzondere muziek biedt Mea Dulcea ook gezelligheid. Denk aan: een jaarlijks feest, optredens op mooie locaties en koorreizen naar het buitenland.

Meer informatie of een kaartje reserveren?

Wilt u een kaartje voor het concert op 17 oktober reserveren of wilt u een repetitie bijwonen?

Stuur een mailtje naar info@meadulcea.nl. Mea Dulcea is ook te vinden op Facebook.

Bericht lezen

Nieuwe banner Mea Dulcea

In Uncategorized,

Op een gezellig en zonnig terras heeft het bestuur van Mea Dulcea de nieuwe banner onthult. Zo is het vrouwenkoor nog beter herkenbaar bij optredens. We hopen dat we de banner snel kunnen gaan gebruiken. Houd de agenda in de gaten voor onze optredens!

Bericht lezen

Najaarsconcert Mea Dulcea 6 oktober Ontmoetingskerk

In Concert,

Op zondagmiddag 6 oktober 15.00 uur geeft vrouwenkoor Mea Dulcea een Najaarsconcert in de Ontmoetingskerk te Bergen op Zoom. Dit keer staat de muziek uit de Late Romantiek centraal. Aan dit concert werkt ook de getalenteerde, pas afgestudeerde alt-saxofoniste Naomi Perquin mee. Ted van der Heijdt zal het geheel dirigeren en de pianobegeleiding verzorgen.

Wat kunt u verwachten? Er staan veel laatromantische stukken op het programma zoals liederen van Gabriel Fauré waaronder ‘Les Berceaux’ met een heerlijk schommelend ritme. Ook valt het vijfstemmige ‘Toi, le coeur de la rose’ van Maurice Ravel te beluisteren. Mea Dulcea zingt ook lied van een van de weinige vrouwelijke componisten uit de 19e eeuw: Fanny Mendelssohn-Hensel. Kortom, voldoende muziek om eens lekker tot rust te komen en weg te dromen.

Wakker worden kan weer bij mooie ‘Sunset’ van Carson Cooman (geb. 1982) met een indringende rol voor de vleugelpiano. Ook het instrumentale ‘Two Fantastics’ van Jenö Takács (1902-2005) voor vleugel en saxofoon zal uw aandacht weer opeisen.

Het Najaarsconcert van Mea Dulcea op zondag 6 oktober begint om 15.00 uur in de Ontmoetingskerk, Bolwerk-Zuid 134 te Bergen op Zoom. De toegangsprijs is € 12,- per persoon inclusief 1 consumptie na afloop. Kinderen onder de 12 jaar betalen een gereduceerde prijs van 6 euro. Kaarten zijn te reserveren via info@meadulcea.nl of verkrijgbaar op de dag zelf aan de zaal.

Bericht lezen

Mea Dulcea brengt 2 oktober live haar stem uit voor Hart & Ziellijst

In Radio,

Op woensdagavond 2 oktober ergens tussen 19.20 en 19.45 uur is Mea Dulcea live te horen op NPO-Radio 4 in het kader van de Hart & Ziellijst. De Hart & Ziellijst van NPO Radio 4 is nog het beste te vergelijken met de Top 2000 voor de klassieke muziek. Dit jaar gaat NPO-Radio 4 presentatoren met een bus het land in om een aantal stemmen op te halen bij muziekgezelschappen. Op woensdag 2 oktober zijn de presentatoren in Brabant en komen ze ’s avonds ook bij Mea Dulcea langs.

Mea Dulcea brengt haar stem uit op een lied van een van de weinige vrouwelijke componisten uit de negentiende eeuw: Fanny Mendelssohn-Hensel. Zij is de zus van componist Felix Mendelssohn maar lang niet zo beroemd. Mea Dulcea heeft haar lied “Wandl’ich in dem Wald“ genomineerd voor de Hart & Ziellijst. Tussen 19.20 en 19.45 uur laat presentator Lex Bohlmeijer van NPO-Radio 4 een live-sfeerimpressie van het koor horen en een toelichting geven op de keuze voor het lied van Fanny Mendelsohn. Het geheel duurt ongeveer 5 minuten en wordt live uitgezonden.

Mocht u meer van vrouwenkoor Mea Dulcea willen horen: op zondagmiddag 6 oktober 15 uur geeft Mea Dulcea een Najaarsconcert in de Ontmoetingskerk. Het lied van Fanny Mendelsohn-Hensel zal dan ook te horen zijn.