View Post

Solist Inez Carsauw

In Uncategorized by Mea Dulcea

Aansluitend op haar studies aan Luca School of Arts Leuven en het Koninklijk Vlaams Muziek Conservatorium Antwerpen kwam de Belgische mezzosopraan als jonge soliste terecht in het hedendaagse muziektheatercircuit en zong talrijke producties en creaties voor jong (met Theater De Spiegel) en oud in binnen- en buitenland. Ze trad op tijdens het Covent Garden Festival, het Festival van Vlaanderen, Operadagen Rotterdam en het Belcanto Festival Dordrecht. Bij Opera Ballet Vlaanderen debuteerde ze in Jenufa (Janacek) en bij Taschenoper Wien zong ze de wereldpremière van Resurrection van Sir P.Maxwell Davies. Ze vertolkte o.m. Sharon in Masterclass, theaterproduktie van T. McNally rond Maria Callas en verscheidene rollen in de opera’s van Kurt Weill (Muziektheater Transparant).

Met haar warm timbre geniet Inez Carsauw een uitstekende reputatie in het symfonische en sacrale concertgebeuren. In 2012 debuteerde ze in het Concertgebouw Amsterdam olv. Eugene Sirotkine met het Stabat Mater van Dvorak. Daar keerde ze in 2015 terug om Mahlers tweede Symfonie te vertolken. Haar repertoire omspant alle grote altpartijen van Händels Messiah tot Duruflés Requiem en van Bachs Mattheuspassie tot Beethovens Missa Solemnis. Opera Ballet Vlaanderen engageerde haar in 2007 als altsoliste voor Petite Messe Solennelle van Rossini. Het Requiem van Verdi zong ze op prestigieuze plaatsen zoals de Madeleinekerk in Parijs, het Concertgebouw Brugge, het Koninklijk Circus en Bozar in Brussel. Ze werkte samen met de Chorale Royale Protestante de Bruxelles, zong Stabat mater van Rossini met het Brussels Philharmonic Orchestra en was regelmatig te gast bij de koren Arti Vocali, Helicon en orkest La Passione. In Bozar zong ze met Brussels Choral Society olv Eric Delson Mozarts Requiem, Beethovens Missa Solemnis en Elias van Mendelssohn. In 2022 vertolkte ze in Bozar de altsolo in Stabat Mater van Dvorak. Ze was soliste tijdens de staatsbegrafenis van oud-premier Wilfried Martens (2013).

Als liedzangeres toonde Inez Carsauw steeds grote affiniteit met 20e eeuwse muziek. Ze vertolkte liederen van Kurt Weill met Brussels Philharmonic,o.l.v. Etienne Siebens en pianist Daan Vandewalle. Ze trad op met het Arpae ensemble voor het Flanders House te Londen en tijdens de lunchconcerten van de Vlaamse Opera. Samen met pianiste Inge Spinette bracht ze de Kindertotenlieder van Mahler, Zigeunerlieder van Brahms en Dvorak en De Falla. Met Philippe Malfeyt, luitist en snarenvirtuoos verzorgde ze een programma rond Rumi en wereldlijke wiegeliederen en met pianisten Peter Oerlemans en Aäron Wajnberg bracht ze eerder dit jaar liedrecitals rond Mahler, Wagner en Brahms. Ze verleende haar medewerking aan uitvoeringen en opnames van werken van hedendaagse Vlaamse componisten zoals Lucien Goethals, Jan Van Landeghem, Dick Van der Harst en Stefaan Van Heertum. Ze ontdekte boventoonzang en improvisatie. Dit alles integreert ze moeiteloos in haar stem.

Meer informatie over Inez Carsauw is te vinden in links hieronder.

View Post

Ceciliafeest 21 november 2021

In Uncategorized by Mea Dulcea

Mea Dulcea heeft een heerlijke middag gehad met baklava, een Afrikaanse zangworkshop van Bobby en tot slot Surinaamse hapjes. Dit jaar hebben de Alten het georganiseerd. We hebben genoten!

View Post

Het Wij-zijn-weer-terug-concert

In Concert by Mery Schoonderwoerd

De kop is eraf! Fijn om afgelopen zondagmiddag weer voor een echt publiek te hebben kunnen zingen. Mea Dulcea kijkt terug op een geslaagd Wij-zijn-weer-terug-concert samen met het Roosendaals Kamerkoor. Beide koren werden gedirigeerd en begeleid op de piano door Ted van der Heijdt. Als u erbij was: nog bedankt voor uw komst! Hopelijk weer tot gauw!

View Post

Mea Dulcea zoekt nieuwe leden en geeft concert

In Concert by Mery Schoonderwoerd

Nu ook amateurkoren weer volop mogen zingen, is er plek voor nieuwe leden bij Vrouwenkoor Mea Dulcea uit Bergen op Zoom. Mea Dulcea bestaat uit 26 enthousiaste vrouwen in de leeftijd van 30 tot 65 jaar. En daar kunnen er nog wel meer bij! Wilt u Mea Dulcea eerst eens live horen? Op zondagmiddag 17 oktober 14 uur geeft het vrouwenkoor een concert samen met het Roosendaals Kamerkoor in de OLV kerk, Kade 23 te Roosendaal. Toegang is € 7,50 p.p. Een coronapas is verplicht.

Wat kunt u verwachten?

Afgelopen coronaperiode is hard gewerkt aan nieuw repertoire. De vrouwen van Mea Dulcea zingen vooral muziek van hedendaagse componisten en af en toe klassiek. Dirigent Ted van der Heijdt slaagt er steeds weer in om nieuwe muziek voor meerstemmig vrouwenkoor te vinden.

Wie zoeken wij?

Mea Dulcea zoekt nieuwe zangeressen voor haar vier stemgroepen (1e & 2e sopranen en 1e & 2e alten). Van bladmuziek kunnen zingen is niet noodzakelijk, wel een zuivere stem en goed gehoor. Na een aantal repetities te hebben meegezongen, neemt de dirigent een stemtest af. Mea Dulcea repeteert ieder woensdagavond 19.30-21.30 uur in de aula van De Driemaster, Maaslaan 10 te Bergen op Zoom. Naast het zingen van bijzondere muziek biedt Mea Dulcea ook gezelligheid. Denk aan: een jaarlijks feest, optredens op mooie locaties en koorreizen naar het buitenland.

Meer informatie of een kaartje reserveren?

Wilt u een kaartje voor het concert op 17 oktober reserveren of wilt u een repetitie bijwonen?

Stuur een mailtje naar info@meadulcea.nl. Mea Dulcea is ook te vinden op Facebook.

View Post

Nieuwe banner Mea Dulcea

In Uncategorized by Mery Schoonderwoerd

Op een gezellig en zonnig terras heeft het bestuur van Mea Dulcea de nieuwe banner onthult. Zo is het vrouwenkoor nog beter herkenbaar bij optredens. We hopen dat we de banner snel kunnen gaan gebruiken. Houd de agenda in de gaten voor onze optredens!

View Post

Najaarsconcert Mea Dulcea 6 oktober Ontmoetingskerk

In Concert by Mery Schoonderwoerd

Op zondagmiddag 6 oktober 15.00 uur geeft vrouwenkoor Mea Dulcea een Najaarsconcert in de Ontmoetingskerk te Bergen op Zoom. Dit keer staat de muziek uit de Late Romantiek centraal. Aan dit concert werkt ook de getalenteerde, pas afgestudeerde alt-saxofoniste Naomi Perquin mee. Ted van der Heijdt zal het geheel dirigeren en de pianobegeleiding verzorgen.

Wat kunt u verwachten? Er staan veel laatromantische stukken op het programma zoals liederen van Gabriel Fauré waaronder ‘Les Berceaux’ met een heerlijk schommelend ritme. Ook valt het vijfstemmige ‘Toi, le coeur de la rose’ van Maurice Ravel te beluisteren. Mea Dulcea zingt ook lied van een van de weinige vrouwelijke componisten uit de 19e eeuw: Fanny Mendelssohn-Hensel. Kortom, voldoende muziek om eens lekker tot rust te komen en weg te dromen.

Wakker worden kan weer bij mooie ‘Sunset’ van Carson Cooman (geb. 1982) met een indringende rol voor de vleugelpiano. Ook het instrumentale ‘Two Fantastics’ van Jenö Takács (1902-2005) voor vleugel en saxofoon zal uw aandacht weer opeisen.

Het Najaarsconcert van Mea Dulcea op zondag 6 oktober begint om 15.00 uur in de Ontmoetingskerk, Bolwerk-Zuid 134 te Bergen op Zoom. De toegangsprijs is € 12,- per persoon inclusief 1 consumptie na afloop. Kinderen onder de 12 jaar betalen een gereduceerde prijs van 6 euro. Kaarten zijn te reserveren via info@meadulcea.nl of verkrijgbaar op de dag zelf aan de zaal.