Mea Dulcea brengt 2 oktober live haar stem uit voor Hart & Ziellijst

In Radio by Mery Schoonderwoerd

Op woensdagavond 2 oktober ergens tussen 19.20 en 19.45 uur is Mea Dulcea live te horen op NPO-Radio 4 in het kader van de Hart & Ziellijst. De Hart & Ziellijst van NPO Radio 4 is nog het beste te vergelijken met de Top 2000 voor de klassieke muziek. Dit jaar gaat NPO-Radio 4 presentatoren met een bus het land in om een aantal stemmen op te halen bij muziekgezelschappen. Op woensdag 2 oktober zijn de presentatoren in Brabant en komen ze ’s avonds ook bij Mea Dulcea langs.

Mea Dulcea brengt haar stem uit op een lied van een van de weinige vrouwelijke componisten uit de negentiende eeuw: Fanny Mendelssohn-Hensel. Zij is de zus van componist Felix Mendelssohn maar lang niet zo beroemd. Mea Dulcea heeft haar lied “Wandl’ich in dem Wald“ genomineerd voor de Hart & Ziellijst. Tussen 19.20 en 19.45 uur laat presentator Lex Bohlmeijer van NPO-Radio 4 een live-sfeerimpressie van het koor horen en een toelichting geven op de keuze voor het lied van Fanny Mendelsohn. Het geheel duurt ongeveer 5 minuten en wordt live uitgezonden.

Mocht u meer van vrouwenkoor Mea Dulcea willen horen: op zondagmiddag 6 oktober 15 uur geeft Mea Dulcea een Najaarsconcert in de Ontmoetingskerk. Het lied van Fanny Mendelsohn-Hensel zal dan ook te horen zijn.